• Mogelijkheid binnen 24 uur geleverd
  • Grootste aanbod cementtegels
  • Grootste aanbod Zellige tegels

Cementtegels

Gepubliceerd op 26 augustus 2021 om 12:14

Portugese cementtegels

 

Portugese cementtegels van het onder ander het merk De Tegel Bv  zijn bijzonder mooie en vaak wat drukkere patronen, patronen van eeuwen geleden, rond 1850 verschenen de eerste cementtegels in België en Frankrijk aanvankelijk als alternatief voor de veel duurdere porseleinen tegels. In het begin maakte men vooral unie gekleurde tegels, in de eerste bloeiperiode van 1900 tot 1930 begon men met toepassingen van Art Deco en Jugendstil patronen. Deze typische afbeeldingen kan men heden ten dage nog steeds vinden in Belgische en Franse herenhuizen en andere openbare gebouwen. De Portugese cementtegels worden volgens een eeuwen oud procedé gemaakt met de kwaliteit-normen van nu. De aanwezigheid van haarscheurtjes op sommige tegels is een natuurlijk verschijnsel, dat geen invloed heeft op de duurzaamheid van de Portugese cementtegel. Omdat de tegels volledig hand gemaakt zijn, kan het voorkomen dat  de diktetolerantie van de tegels kan variëren van 0,5 tot 1,5 mm, maar dit geringe maatverschil  kan een goede vakman altijd wel opvangen. De  cementtegels kunnen soms wat afwijken van kleur door het gebruik van natuurlijke pigmentkleuren maar ook dat is helemaal geen probleem want het geeft de Portugese cementtegels  een heel natuurlijke look. Kortom cementtegels passen overal, waar de cementtegels ook toegepast worden het voegt altijd een originaliteit en een persoonlijkheid toe.

Collectie: TegelBV

Maat: 20x20x1,6

Kleur: 1.0 Snow White,8.4 Sand,3.1 Misty Pink,9.3 Dark Chocolate

De pigmentlaag van de  cementtegels moet min. 3 mm tot max 5 mm om een goede slijtvastheid te garanderen. De mallen moeten regelmatig worden vervangen om onscherpe lijnen te voorkomen. De Portugese cementtegels moeten in ieder geval 3-4 weken rijpen , als dat korter is blijft de tegel broos en daarmee veel gevoeliger voor breuk en intrekken van vuil. De kracht van de hydraulische pers moet maximaal 30 bar zijn.  Als de tegels eenmaal geplaatst zijn  moet er goed geïmpregneerd worden en regelmatig onderhoud worden gepleegd met een zachte zeep (R324) edelzeep.

Welke maten zijn er verkrijgbaar?

De Portugese cementtegels  zijn verkrijgbaar in de maten 20×20, 30×30, Hexagon uni,  Octogone uni , 10×10 uni en decor. Er zijn meer dan  32 unie keuren en een enorme  grote keuze aan patronen en randen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.