• Mogelijkheid binnen 24 uur geleverd
  • Grootste aanbod cementtegels
  • Grootste aanbod Zellige tegels

Keramisch parket

Gepubliceerd op 21 april 2022 om 11:10

Voordeel van Keramisch parket ?

Met keramisch parket creëer je een prachtige en warme sfeer in de ruimte, keramisch parket is tegenwoordig niet meer van echt parket te onderscheiden. De voordelen van keramisch parket is de lange levensduur, en de voordelen bij gebruik van vloerverwarming.

 

Deze vloertegels zijn er in alle uiteenlopende maten en kleuren! Kortom als u een vloertegel wilt met een warme uitstraling en een lange levensduur, dan kiest u voor keramisch parket.

 

De houtlook serie Silvis van Sichenia

Sichenia, een typische Italiaanse tegelfabrikant in hart en nieren. Met een passie voor kwaliteit en innovatie. Dit bedrijf is sinds de jaren 70 uitgegroeid als “fabrikant van keramische wand- en vloerbekledingen”. Vandaag de dag biedt Sichenia een compleet aanbod, waarmee dit merk een mooie positie in de keramiekindustrie heeft. 

 

Sfeerbepalende houtlook

Hout in het interieur is tijdloos. Het geeft een behaaglijk gevoel van warmte en sfeer. Daarnaast is hout van zichzelf al niet saai te noemen vanwege de natuurlijke schakeringen. Je kunt ruimtes en vlakken nog meer accentueren wanneer je het hout krachtiger maakt door te spelen met het lijnenspel. Bij wand- en vloertegels vervullen de voegen hierdoor een belangrijke rol. Naast dat de voegen van praktisch belang zijn beïnvloeden deze esthetisch ook het eindresultaat. We zijn bijvoorbeeld al gewend aan “de visgraat vloer”. Een chiquere variant hiervan is de Hongaarse punt oftewel de chevron.

Sichenia is creatief en lanceert de bestaande houtlook serie Silvis nu niet meer alleen in ‘planken’ maar ook in smalle strookjes. Deze gezaagde lange en smalle strookjes zijn geplakt op een netje, net als mozaïek. De kleur van de voeg kunt u geheel zelf bepalen. Hoe meer deze afwijkt van de tegel, hoe krachtiger het lijnenspel wordt. Dit lijnenspel mag bij de Silvis zeker gezien worden! De serie Silvis in combinatie met een epoxyvoeg is uitstekend toe te passen boven bijvoorbeeld het werkblad in de keuken, of achter de wasbak in de badkamer. De epoxyvoeg is namelijk onderhoudsvriendelijk en kleurvast.

De serie Silvis

De serie Silvis bestaat al even, maar door het toevoegen van nieuwe producten is deze duidelijk nog niet toe aan het einde. Door het rustige design en met een duidelijk vergrijsde look was deze serie al breed toepasbaar. Veel woonvloeren zijn hiermee bekleed. Door het toevoegen van de strookjes aan de collectie is de serie nog breder toepasbaar gemaakt. Deze collectie biedt een houtlook tegel met de dieptedetails van echt hout, verkrijgbaar in diverse afmetingen. Binnen deze serie is er keuze uit vijf verschillende houttinten (zie hieronder).

Mooi, functioneel en… efficiënt!

Om de gewenste sfeer met hout te behalen in een ruimte zit je tegenwoordig niet meer vast aan de materiaalkeuze voor echt hout, maar zijn keramische tegels een alternatief met heel veel voordelen. Keramische tegels zijn namelijk slijtvast en in tegenstelling tot echt hout heeft keramiek bij het gebruik van vloerverwarmingssystemen energiezuinige eigenschappen vanwege de lage isolatiewaarde. Hiermee haal je het optimale uit je vloerverwarming- en koeling. Lagere energielasten en meer comfort!

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deze of andere (nieuwe) series/collecties? Wij staan dan natuurlijk graag voor u klaar. U kunt het contactformulier op onze website invullen .


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.