• Mogelijkheid binnen 24 uur geleverd
  • Grootste aanbod cementtegels
  • Grootste aanbod Zellige tegels

Zellige tegels, de uit klei vervaardigde wandtegel. 

 

Zellige tegels komen voort uit tegel decoratie welke werden toegepast in het begin van de 12e eeuw in Marokko en Andalusië. Deze zellige tegels zijn geïnspireerd van uit de Byzantijnse mozaïek patronen. 

 

Zelliges betekend hetgeen klei in het Arabisch en werden veelal gebruikt om gebedshuizen en paleizen te decoreren, met name  vanwege hun mooie kleuren.

 

Wiste je dat veel bekende Moorse gebouwen, zoals o.a de Alhambra in Granada, zelliges zijn toegepast. Mocht je dan ook een keer Andalusië bezoeken dan is het zeer zeker de moeite waard om Granada te bezoeken, en je te laten overweldigen door de mooie kleuren van deze zellige tegels.

 

Vormen en keuren van de zellige tegels

De zellige tegels zijn er in alle kleuren en formaten deze zellige tegels zijn lastig om te bestellen vanuit de webshop, daarom hebben we een ruim assortiment van deze prachtige tegels in onze showroom in Groningen. Je moet de kleur van een zellige tegel nooit op basis van een tegel beslissen , omdat de zellige zich kenmerkt aan zijn prachtige kleurnuance is het verstandig om je kleur te kiezen op basis van meerdere zellige tegels bij elkaar. 

 

Wist je dat zelliges hun kleurnuance hebben te danken aan het verschil van tempratuur, tijdens het bak proces ?